Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδα την πρεμιέρα του ''Πέτα τη Φριτέζα''-Πως μου φάνηκε?

Ήταν η σειρά που περίμενα να δω με ανυπομονησία, για πολλούς λόγους.

Κατ'αρχάς, επειδή είναι κωμωδία, και δυστυχώς  οι καλές κωμωδίες λείπουν από την ελληνική τηλεόραση. Κατά δεύτερον, επειδή στη σειρά συμμετέχουν αρκετοί νέοι ηθοποιοί αλλά και άνθρωποι του ιδίου χώρου που επέστρεψαν μετά από αρκετά χρόνια σε τηλεοπτικά σίριαλ (Γιάννης Μπέζος, Τζένη Μπότση, Ναταλία Μίγδου κ.α). Το ιδιαίτερο όμως της σειράς είναι ότι έχει εξωτερικά γυρίσματα, με αποτέλεσμα να γεμίζει το μάτι σου  με τις πανέμορφες εικόνες και τοπία που κατακλύζουν την χώρα μας.
Το 1ο επεισόδιο σε βάζει σιγά-σιγά στην ιστορία του έργου :
O Κίμωνας Ορλώφ, ένας διάσημος Έλληνας σεφ, που μια ζωή μεγαλουργεί στο εξωτερικό επιστρέφει άρον - άρον στην Ελλάδα για να τον αποχαιρετήσει ο πατέρας του που βρίσκεται στα τελευταία του. 
Εκτός από τον αποχαιρετισμό όμως, ο πατέρας του έχει μία έκπληξη γι’ αυτόν. Του αποκαλύπτει ότι δεν είναι αυτός ο πραγματικός του πατέρας αλλά ο Αντρέας, ένας  ιδιοκτήτης παραλιακής αλλά  και παρακμιακής ψαροταβέρνας στην επαρχία. Η τελευταία χάρη που ζητάει πριν φύγει απ’ τη ζωή; Να βοηθήσει τον Αντρέα να  σώσει την ταβέρνα του, μήπως και σωθεί η ψυχή του τώρα που «φεύγει». Ο Αντρέας βυθισμένος στα χρέη δανείζεται συνεχώς από την αδερφή του Ζαμπέλα και το γαμπρό του Αλέκο. Ο Κίμωνας αποφασίζει να πάει στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό «Φτασμένο» μαζί με τον γιο του για να προτείνει στον Αντρέα να εξαγοράσει ένα μέρος της ταβέρνας του αλλά χωρίς να του αποκαλύψει ποιος είναι πραγματικά.
Είναι λοιπόν ένα σίριαλ που χρειάζεται δικαιολογημένα τον χρόνο του, γιατί ναι μεν σε έκανε να γελάσεις, ωστόσο ήθελες το κάτι παραπάνω...Χωρίς να έχω κοιτάξει τα ποσοστά τηλεθέασης, ωστόσο, γιατί το κείμενο το γράφω την ώρα που παρακολουθώ το επεισόδιο, θεωρώ πως ένα 20-22% θα το τσιμπήσει. Ωστόσο, η δυναμική της σειράς θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Αν και τα πρώτα δείγματα, λοιπόν, του ''Πέτα τη Φριτέζα'', είναι ιδιαιτέρως θετικά, εύχομαι φέτος ο Ant-1 να μην ακολουθήσει τις ίδιες αυτοκαταστροφικές κινήσεις που έκανε πέρσι με τα ''Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια''. Ίδωμεν...

Σχόλια