Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ: “Στόχος της Κύπρου φέτος είναι η πρωτιά”



Είναι σίγουρα από τα πιο ενεργά μέλη του Infe Greece, καθώς έχει παρακολουθήσει ουκ ολίγες φορές τον διαγωνισμό από κοντά και είναι από τους πρώτους που μαθαίνει αρκετές λεπτομέρειες πριν καν δημοσιοποιηθούν στο ευρύ κοινό.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε, την προηγούμενη Πέμπτη (10/1/2019), στο www.radiobook.gr, σχολίασε, εκτός των άλλων, την φετινή ελληνική και κυπριακή συμμετοχή καθώς και την αδιαφορία που επικρατεί στην ΕΡΤ σχετικά με τον θεσμό τα τελευταία χρόνια.

1.Πόσα χρόνια παρακολουθείς τον θεσμό;
Τον παρακολουθώ από παιδί, αλλά συστηματικά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
2.Ποια χρονιά εγγράφηκες στο Infe Greece και ποιο ήταν το πρόσωπο που σε προσκάλεσε στο σωματείο;
Από τα τέλη του 2015. Με προσκάλεσε ένας πολύ καλός μου φίλος 
3.Ποια είναι τα οφέλη κάποιου αν θέλει να γίνει μέλος στην παρέας σας;
Τα οφέλη είναι πάρα πολλά...καινούριες παρέες, συμμετοχή σε πολλά πάρτυ, διαγωνισμούς κ.τ.λ. Είναι μιας καινούριας μορφής socializing
4.Eurovision 2018: Παρ΄όλο που το Toy αναδείχθηκε νικητήριο κομμάτι, το Fuego ήταν αυτό που επικράτησε στα airplay charts. Τελικά, ποιο από τα 2 κομμάτια πιστεύεις ότι έγραψε ιστορία στον διαγωνισμό;
Και τα δύο γράψανε ιστορία. Το Toy ήταν πολύ καλό ως κομμάτι και ως video clip. Το Fuego ήταν αδύναμο κομμάτι ως single και το video-clip, ενώ απογειώθηκε μετά τα lives.Έχασε πολύ χρόνο. Πάντως πιστεύω ότι και τα δύο έχουν κάνει μια καλή πανευρωπαϊκή καριέρα

5.Τελικά, ποιος θεωρείται πραγματικός νικητής της Eurovision; Αυτός που λαμβάνει το βραβείο ή αυτός που ακούγεται στα ραδιόφωνα-και ας μην έχει στεφθεί νικητής;
 Όταν ένας καλλιτέχνης συμμετέχει στην Γιουροβίζιον η πρώτη θέση για αυτόν είναι μια προσωπική νίκη. Πιστεύω ότι και οι δύο είναι νικητές.

6.Για ποιο λόγο θεωρείς ότι μετά τον τελικό της Eurovision 2018,το Toy συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό dislikes-σε σχέση με τα likes-εν αντιθέσει με το Fuego , που ήρθε 2o ;
Αν θες να δεις το Fuego, θα βάλεις την live εμφάνιση της Ελένης, στον τελικό. Αν θες να δεις το Toy, θα βάλεις να δεις το video-clip. Αυτό νομίζω απαντάει σε πολλά.

7. Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι η Ελένη Φουρέιρα δεν στέφθηκε νικήτρια;
Λόγω του video-clip. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν κάτι που “χώλαινε” μπροστά σε αυτό που μας έδειξε στο live.

8.Σχολίασε μου την φετινή κυπριακή και ελληνική συμμετοχή μας.
Η Κύπρος έχει πάρει πάρα πολύ ζεστά το θέμα της Eurovision. Στόχος της είναι η πρωτιά. Πήρε την Τάμτα και το team του “Fuego” με σκοπό να τα καταφέρει.
Όσον αφορά την Ελλάδα, έχουμε ενημερωθεί ότι φέτος θα παρουσιάσουμε ένα ανεβαστικό και ταξιδιάρικο τραγούδι. Θα δούμε…
Η ΕΡΤ δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον θεσμό, όσο τα προηγούμενα χρόνια.
9. Τι ενέργειες πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουν η EBU και οι διοργανωτές ώστε να αυξηθεί το κοινό της Eurovision;
Μα είναι ήδη αυξημένο. Είναι ήδη 3πλασιο και από τις τελετές των Όσκαρ.
Όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, σίγουρα η τηλεθέαση των τελευταίων χρόνων (30-40%) δεν συγκρίνεται με την τηλεθέαση της προηγούμενης δεκαετίας(50+%). Όταν λαμβάναμε τις υψηλές θέσεις επί εποχής Παπαρίζου, Ρουβά και Καλομοίρας, τότε το ενδιαφέρον του κοινού ήταν αυξημένο. Τώρα μπορεί να έχει πέσει, λόγω και της ανάλογης πορείας μας, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλό για τα δεδομένα μας.
10.Αυτά τα 20 χρόνια που είσαι φαν του θεσμού, έχεις ξεχωρίσει κάποιο αγαπημένο σου κομμάτι;
Ασυζητητί το Άσπρο-Μαύρο της Αλέξια. Ήταν το πρώτο κομμάτι που άκουσα σε κασέτα.
11.Ποια απ’ όλες τις συμμετοχές της Ελλάδας θεωρείς ότι γενικότερα έχει υπερεκτιμηθεί;
Το “Watch my Dance” του Λούκα Γιώρκα και του Stereo Mike. Δεν μου άρεσε ο συνδυασμός του hip-hop με το ζεϊμπέκικο.  Αλλά από την στιγμή που άρεσε στον κόσμο, η γνώμη μου περισσεύει.

Ευχαριστώ πολύ τον Κωνσταντίνο Καραχάλιο για την συνέντευξη που μου παραχώρησε. Του εύχομαι από καρδιάς κάθε τι καλό και να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα σε όποιον τομέα αυτός επιθυμεί!

Σχόλια