Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Your Face Sounds Familiar : Γιατί έχει όλα τα φόντα να γίνει πετυχημένο φέτος;



Είναι σίγουρα ένα από τα πολυδιαφημισμένα shows, για το β’μισό της season

Το Your Face Sounds Familiar, επιστρέφει, μετά από απουσία  2 ετών, στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και είναι έτοιμο να μας καλωσορίσει αύριο στις 20.45, μέσα από την συχνότητα του ANT1.
Κάθε Κυριακή, θα “παρελαύνουν” πολλές προσωπικότητες της εγχώριας και διεθνής μουσική δισκογραφίας, από τους : Αργύρης Αγγέλου, Ευθύμης Ζησάκης, Μελίνα Μακρή, Βαγγέλης Παναγόπουλος, Κατερίνα Στικούδη, Ίαν Στρατής, Πασχάλης Τσαρούχας, Εύα Τσάχρα, Ελένη Φιλίνη και Χρύσπα.

Ένα show που φέτος έρχεται για 5η χρόνια.

Πόσο εύκολο, είναι όμως, να πετύχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης;

Σίγουρα, θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν δούμε τα 30αρια και τα 40αρια που έκανε στους πρώτους κύκλους -πράγμα δύσκολο κατ’ εμέ.

Από την άλλη, θα είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση για το κανάλι, αν τα νούμερά του, θυμίσουν αυτά του 5ου κύκλου του Dancing With The Stars (10-12%).

Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση.

Οι προβλέψεις μου, λοιπόν, κυμαίνονται σε ποσοστά άνω του 18%, τα οποία κρίνονται άκρως ικανοποιητικά για το κανάλι-και πιθανότατα να τα σημειώσει- για τους εξής λόγους:

-Ο μέσος όρος του σταθμού (τα Σαββατοκύριακα) κυμαίνεται γύρω στο 10-12%.Οπότε, νούμερα, σχεδόν διπλάσια, σίγουρα ανεβάζουν την τηλεθέαση του ANT1.

-Φέτος είναι μία πολύ καλή χρονιά για την Μαρία, καθώς με το Still Standing φθάνει ουκ ολίγες φορές σε ποσοστά άνω του 20%, ξεπερνώντας τα άλλα αντίπαλα και αιώνια τηλεπαιχνίδια (Deal-Χρήστος Φερεντίνος και Τροχός της Τύχης-Πέτρος Πολυχρονίδης-Ιωσηφίνα Τζουγανάκη).Την περασμένη Τρίτη, μάλιστα, έφθασε το εντυπωσιακό 27.8% στις ηλικίες 15-44 .Για ποιο λόγο να μην σημειώσει λοιπόν -αν όχι τα ίδια-σίγουρα νούμερα της τάξεως του 20%;
-Ο κόσμος έχει δείξει την στήριξη και την αγάπη του στην Μαρία Μπεκατώρου όλα αυτά τα χρόνια (παραβλέποντας το μεσημεριανό Σου-Κου που παρουσίαζε πριν μερικά χρόνια στον σταθμό, σημειώνοντας μονοψήφια ποσοστά, απέναντι στον τότε “τυφώνα” Μένιο Φουρθιώτη με τα “Αποκαλυπτικά Live). Είναι μία ευγενική και αξιοπρεπής παρουσία στον χώρο της τηλεόρασης, που δεν έχει δώσει το δικαίωμα να την σχολιάσεις αρνητικά. Την αγαπάς από την πρώτη στιγμή, αφού το χαμόγελο, η αισιοδοξία και η θετική της αύρα σε κερδίζουν αμέσως.

-Γιατί πολύ αμφιβάλλω ότι η 3η συνεχόμενη χρονιά του Survivor, θα σημειώσει ποσοστά άνω του 30%. 20% και πολύ λέω. Το Your Face Sounds Familiar έλειψε στο τηλεοπτικό κοινό 2 χρόνια, και φέτος έχει να αντιμετωπίσει ένα προβλεπόμενο και χωρίς ενδιαφέρον Survivor-σύμφωνα πάντα με τα πρόσωπα των παικτών και τα σχόλια στα social media.

-Ο ANT1, από τις αρχές του 2019, έχει σημειώσει απίστευτη άνοδο στην τηλεθέαση, κοντράροντας-και πολλές φορές ξεπερνώντας-την μυθοπλασία του ALPHA, φθάνοντας μάλιστα στην 1η θέση -επίτευγμα το οποίο είχε καταφέρει ο ΣΚΑΙ μέχρι πέρσι.

-Γιατί είναι μαγνητοσκοπημένο. Και, σίγουρα αυτό μπορεί να ξενερώσει μεγάλο μερίδιο τηλεθεατών.
Το κατάλληλο μοντάζ, όμως -ευελπιστώ- να κάνει τα “μαγικά” του, κάνοντας το παιχνίδι πιο μαζεμένο, αφαιρώντας είτε περιττές φράσεις είτε υπερβολές (λόγω ενθουσιασμού) που λέγονται ή γίνονται κατά καιρούς από πρόσωπα της κριτικής επιτροπής.

-Υπάρχει τεράστια ανανέωση, όσον αφορά στην σύνθεση των κριτών και στα σκηνικά του show. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Αλέξης Γεωργούλης και η Μιμή Ντενίση (Αγάπε) είναι οι 4 κριτές, οι οποίοι θα σχολιάζουν την εξέλιξη του διαγωνιζομένου, σε ένα studio με σκηνικά τελευταίας τεχνολογίας,
με τον συνδυασμό LED και γραφικών απεικονίσεων.


Θέλετε και άλλους λόγους για να σας πείσω ότι αυτό το show φέτος δεν θα περάσει απαρατήρητο;
Δείτε το trailer της αυριανής πρεμιέρας:

Σχόλια