Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Stereo Soul: “Ο κόσμος θα αποφασίσει αν είμαστε καλοί η όχι”


 Λίγα 24ωρα πριν το πρώτο τους live
O Παναγιώτης Πάλλης και ο Bradley White-Dale, αγαπήθηκαν πολύ από το τηλεοπτικό κοινό, ως “Stereo Soul”, στην εκπομπή “X-Factor” του ΣΚΑΙ, κατακτώντας την 3η θέση. Ωστόσο, η σύνθεση άλλαξε, αφού ο Bradley, τέθηκε εκτός συγκροτήματος, με τον Αλέξη Δερμιτζάκη να είναι το νέο μέλος του project. Οι ίδιοι μίλησαν στο www.radiobook.gr, και μας αποκάλυψαν τα νέα τους επαγγελματικά σχέδια –και όχι μόνο-.

Παναγιώτης Πάλλης
1.Συνεργάστηκες ως ντουέτο με τον Bradley, στο project Stereo Soul”, τα τελευταία 2.5 χρόνια. Μετάνιωσες καθόλου γι’ αυτήν την συνεργασία;
Καθόλου. Το ότι πριν την λύση της συνεργασίας μας, κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αφενός τον θαύμαζα για το φοβερό φωνητικό του ταλέντο και το ότι περάσαμε πολύ όμορφες στιγμές μουσικά και επαγγελματικά, οι οποίες είναι αναμνήσεις και εργαλεία, με τα οποία τώρα μπορώ να προχωρήσω μπροστά το project.
2.Μετά το τέλος του X-Factor, κυκλοφορήσατε με τον Bradley, 2 διασκευές και μετά δικό σας προσωπικό single, γεγονός που απογοήτευσε μία μερίδα των fans.
Α. Θεωρείς ότι εμπιστευτήκατε λάθος ανθρώπους ή εσείς κάνατε λάθος χειρισμούς;
Β. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσεις τώρα με τον Αλέξη;
Θίγουμε ένα θέμα, το οποίο έχει αρκετές συνιστώσες, για να απαντηθεί. Είναι το κομμάτι της δισκογραφίας και το κομμάτι της παραγωγής της δισκογραφίας.
Εμείς όταν ξεκινήσαμε και υπογράψαμε με κάποια εταιρεία, μετά το τέλος του X-Factor, υπήρχαν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες και κάποιοι περιορισμοί. Οπότε δεν είχαμε την απόλυτη δημιουργική ελευθερία να διαλέξουμε όποιο κομμάτι θέλαμε, γιατί ούτε άπειρο υλικό και συνεργάτες υπήρχαν. 
Επίσης, έμπαινε και το κομμάτι της παραγωγής και της προώθησης, το οποίο κοστίζει. Οπότε εκ των πραγμάτων έπρεπε να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις.
Όσον αφορά τώρα με τον Αλέξη, όλα είναι προς συζήτηση. Δεν είναι προτεραιότητα μας το κομμάτι αυτό. Εστιάζουμε στο να δουλεύουμε, να είμαστε παρόντες σε lives/events και σε πολλά μαγαζιά (ιδιωτικά και μη) που τραγουδούν αξιόλογοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες.

3.Σε περίπτωση που ο Bradley επιστρέψει Αθήνα και απολογηθεί για τα λάθη του, είσαι άνθρωπος που θα κάνεις το πισωγύρισμα;
Δεν νομίζω, γιατί είμαι σε τελείως άλλη φάση αυτό το διάστημα. Δεν κρατάω όμως κακία και απογοήτευση τώρα-γιατί στο παρελθόν είχα αρκετή-.Προσωπικά, σε σχέση με τον Bradley, δεν θεωρώ ότι έκανα λάθη επαγγελματικά. Ήμουν συνεπής και εντάξει σε όλα. Παρ’ όλα αυτά, μιλήσαμε εκ των υστέρων, εγώ τους είπα τους λόγους για την λύση της συνεργασίας μας… ελπίζω να τους κατάλαβε. Δεν υπήρξε όμως καθόλου προσωπική εμπάθεια. Ήταν αυστηρά επαγγελματικοί οι λόγοι. 

4.Τι έχεις να σχολιάσεις σε περίπτωση που υπάρχουν άνθρωποι που προδικάζουν την πορεία σας, λέγοντας ότι ο Bradley είναι καλύτερος φωνητικά από τον Αλέξη και δυσκολεύονται να δεχτούν την σύνθεση του νέου ντουέτου ;
Εμείς ξεκινήσαμε μία πολύ όμορφη και οργανωμένη προσπάθεια να συνεχίσουμε αυτό το brand, σε χαμηλούς τόνους, σιγά-σιγά και σταθερά. Δυστυχώς, αν κάποιος, είναι προκατειλημμένος, χωρίς να του έχει δοθεί κάποιος συγκεκριμένος λόγος ή αφορμή- δεν είναι κάτι που μπορούμε να τον εμποδίσουμε να το κάνει, ούτε να τον μεταπείσουμε. 
Μπορούμε να κάνουμε την προσπάθεια μας, η οποία πιστεύω θα είναι σίγουρα πάρα πολύ καλή (ακόμα και αν δεν είναι το ίδιο σε καλή σε θέμα μουσικής απόψεως σε σχέση με τον Bradley, αυτό δεν είμαι σε θέση να το ξέρω). Ο κόσμος είναι αυτός που αποφασίζει.

5.Ποιος ήταν ο λόγος που πρότεινες στον Αλέξη να συνεχίζετε μαζί τους Stereo Soul; Τι σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση;
Γνωριζόμαστε 3 χρόνια περίπου με τον Αλέξη. Ήμασταν φίλοι από το X-Factor και παρακολουθούσα την πορεία τους από τότε. Ξέρω όλο το μουσικό του background, το οποίο μετρά ήδη 17 χρόνια. Είχα διαπιστευτήρια για το ποιόν του. Ήθελα να πληροί, όσον αφορά τους Stereo Soul, τα κριτήρια του ταλέντου, εμφάνισης, ρεπερτορίου και επαγγελματισμού.

Αλέξης Δερμιτζάκης
1.Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το “ΝΑΙ”, ώστε να μπεις στους Stereo Soul;
Παρακολουθούσα την δουλειά του Παναγιώτη και του Bradley και τα τραγούδια τους ήταν πολύ κοντά στα δικά μου ακούσματα. Γι’ αυτό, είπα αμέσως το ΝΑΙ, γιατί όλο αυτό το κομμάτι είναι αρκετά δημιουργικό. Η δημιουργία είναι αυτή που σου φέρνει όλα τα υπόλοιπα στη μουσική.
2.Σε περίπτωση, που τεθεί το θέμα συγκρίσεως φωνητικού ταλέντου με τον Bradley, εσύ πως θα το διαχειριστείς/αντιμετωπίσεις ;
Η μουσική είναι καθαρά αυτό που λέμε “Περί ορέξεως…”
Σε κάποιους μπορεί να άρεσε η παλιά σύνθεση και σε κάποιους άλλους η καινούρια. Μπορεί όμως να αποκτήσουμε καινούριο κοινό, που δεν υπήρξε πριν. Τώρα, αν είναι κάποιος τελείως κολλημένος, ακούγοντας την καινούρια σύνθεση και καταλάβει ότι όντως είναι καλή, αλλά είχε εμμονή με την προηγούμενη, τότε μιλάμε για μία περίπτωση “hater”. Αλλά κι αυτούς τους αγαπάμε.

3.Ανάμεσα σε αυτά τα 17 χρόνια, που ασχολείσαι με την μουσική, έχεις κάνει και ορισμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπως στον “Πρωινό Καφέ” και το “The Voice”.
Α. Τι αποκόμισες από τις μικρές σου τηλεοπτικές συμμετοχές;
B. Έχεις μετανιώσει για κάποια απ’ αυτές;
Όχι βέβαια. Δεν μετανιώνω για κάτι. Άλλωστε ένας από τους στόχους μου ήταν –όπως και είναι-η δημοσιότητα. Πάντα βοηθάει στο να μπορείς στο να μπορείς να κλείνεις καλύτερες δουλειές, μεγάλα projects κ.τ.λ.

4.Αν συνεχιστεί για κάποιο διάστημα η νέα σύνθεση, και κάποιος από τους 2, επιθυμήσει μία solo καριέρα, τι θα κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;
Είμαστε και οι δύο αρκετά προσγειωμένοι. Δεν θα ξεκινήσουμε με τέτοιες σκέψεις καθόλου αυτό το διάστημα.
(Παναγιώτης Πάλλης)
Αυτό το ντουέτο, δεν το δημιούργησα εγώ. Δημιουργήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, από το X-Factor. Εκεί γίναμε ντουέτο με τον Bradley. Solo καλλιτέχνες υπάρχουν, ντουέτα όμως δεν υπάρχουν. Δεν έχω την ματαιοδοξία του solo. Αν όμως υπάρξει κάποια καλή πρόταση να υπηρετήσω μόνος μου ένα project, και για οποιοδήποτε λόγο, μου πουν ότι δεν γίνεται να φέρεις τον συνεργάτη σου, τότε θα το κάνω. Παρ΄ όλα αυτά, δεν σημαίνει, ότι το να κάνουμε ένα solo project, δεν εμποδίζει η επηρεάζει την πορεία ενός ντουέτου.

5.Τι να περιμένουμε από σας, στο πρώτο live;
Το πρώτο μας live θα γίνει αυτή την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στο El Convento Del Arte στις 22.00 το βράδυ (Βιργινίας Μπενάκη 7, στάση Μεταξουγείο). Ετοιμάζουμε ένα 2ωρο πρόγραμμα, με πλήρη ορχήστρα 4 μουσικών, το οποίο θα είναι σε ίσες δόσεις ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Θα έχουμε επίσης ευφάνταστα ποτ πουρί-medleys και μερικά solo μέρη. Special guest της βραδιάς θα είναι η Τζούλι Μασσίνο.
Eυχαριστώ τα παιδιά για την συνέντευξη που μου παραχώρησαν. 
Εύχομαι να συνεχίσουν την πορεία και την διαδρομή που ονειρεύονται. Κάθε τους στόχος και προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα.
(Και μην ξεχνάτε: Κάθε τέλος είναι μία καινούρια αρχή. Όταν κάποιος κύκλος κλείνει, κάποιος άλλος ανοίγει, και σίγουρα-λόγω των βιωμάτων και εμπειριών που θα έχεις ζήσει-θα είναι καλύτερος).




Σχόλια