Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mad Video Music Awards 2019: Οι προβλέψεις μου για τους νικητές των βραβείων



Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να απολαύσουμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες στα Mad Vma Awards, για 16η χρονιά.

To event θα λάβει χώρα απόψε στο Γήπεδο του Tae Kwon Do, με παρουσιαστή -ποιον φυσικά; - τον Θέμη Γεωργαντά.

Μπορεί, βέβαια, τα αντίστοιχα βραβεία στο εξωτερικό, να συμπεριλαμβάνουν live εμφανίσεις- πράγμα που δυστυχώς δεν γίνεται στην χώρα μας- ωστόσο είναι από τους μοναδικούς μουσικούς θεσμούς- μαζί με τα Mad Walk και την Ημέρα Θετικής Ενέργειας- που παρελαύνει κάθε χρόνο πλειάδα δημοφιλών και ανερχόμενων καλλιτεχνών.

10 βραβεία θα δοθούν στα αποψινά Mad Vma, και όπως αναμένεται, η αγωνία του κοινού θα χτυπήσει κόκκινο.

Παρακάτω θα δώσω τις προβλέψεις μου, δίνοντας έμφαση (με κόκκινο χρώμα) στο όνομα του κινητή, αναφέροντας παρακάτω και την αιτιολόγηση για την νίκη του συγκεκριμένου υποψηφίου:

VIDEO OF THE YEAR
Mosca -Light
MEDUSA – Snik
Θέλω να σε ξαναδώ – SUPER SAKO – Πάνος Κιάμος & BO
Λιώμα – Κωνσταντίνος Αργυρός
Φώναξέ με – Ηλίας Βρεττός
Γέλα μου – Πέτρος Ιακωβίδης
Ένα Θαύμα – Γιώργος Μαζωνάκης
Το Κρυφτό – ΜΕΛΙSSES
Τώρα Τι Να Το Κάνω – Νίκος Οικονομόπουλος
Fuego – Ελένη Φουρέιρα

Μπορεί να κέρδισε στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision, ωστόσο, η ενέργεια, η φρεσκάδα και η ζωντάνια που εκπέμπει κάθε φορά στην σκηνή (όπως είδαμε και στην πρόσφατη συμμετοχή της στο Athens Pride), συμπεριλαμβανομένων των 5 singles που κυκλοφόρησε μέσα σε αυτή την χρονιά και της συνεργασίας της με τον Snoop Dodd, της δίνουν πολύ μεγάλο προβάδισμα, για να κερδίσει το εν λόγω βραβείο.


SONG OF THE YEAR
Θέλω να σε ξαναδώ – SUPER SAKO – Πάνος Κιάμος & BO
Λιώμα – Κωνσταντίνος Αργυρός
Φύγε – Νίκος Βέρτης
Φώναξέ με – Ηλίας Βρεττός
Δεν Με αφορά – Νατάσα Θεοδωρίδου
Γέλα Μου – Πέτρος Ιακωβίδης
Αγαπώ Σημαίνει – Γιώργος Μαζωνάκης
Γιατί – ΜΕΛΙSSΕS
Σαν Αλήτης – Νικηφόρος
Δε Σ’Αγαπάω – Νίκος Οικονομόπουλος

Αν και εδώ η μάχη θα παιχτεί ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Αργυρό-ΜELISSES και Νίκο Οικονομόπουλο, θεωρώ πως το βραβείο θα κερδίσει ο πρώτος, λόγω των 20.000.000 views που έχει αποσπάσει το Video-clip, καθώς και της συνολικής του πορείας γενικά το 2018:
Ενδεικτικά, δείτε τις θέσεις που έχει κερδίσει στο Aiplay Chart του 2018  και τις προβολές στο Youtube:
(Ψέματα: 27.000.000 Views-  #4 Top 200 Airplay Greek Chart ‘2019
Λιώμα: 20.000.000 Views-  #24 Top 200 Airplay Greek Chart ‘2019)

Στο ετήσιο airplay chart συμπεριλήφθηκαν επιπλέον τα εξής:
Ξημερώματα (#73), Όσα Νοιώθω(#96), Στη Δική μου Αγκαλιά (#113). Δεν έχω πολλά(#115), Αθήνα Θεσσαλονίκη(#138), Σ’έχω Ξεπεράσει (#173)


BEST MALE  ADULT
Κωνσταντίνος Αργυρός
Νίκος Βέρτης
Πάνος Κιάμος
Γιώργος Μαζωνάκης
Νίκος Οικονομόπουλος

Για τους ίδιους λόγους που προανέφερα και πιο πάνω. Ωστόσο, σε περίπτωση, που δεν αποσπάσει το βραβείο, -και για να υπάρχει μία αρμονία στα αποτελέσματα- η αμέσως επόμενη επιλογή θα είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος.

BEST MALE MODERN
Light
Snik
Βαγγέλης Κακουριώτης
Αναστάσιος Ράμμος
Σάκης Ρουβάς

Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία, υπάρχει, κάθε χρόνο,  μεγάλη πλειοψηφία του γυναικείου πληθυσμού, η οποία στηρίζει τα τελευταία χρόνια τον Βαγγέλη Κακουριώτη- αν και δεν είναι ο καλλιτέχνης που βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις των airplay charts και των Τάσεων του Youtube. Ενδεχομένως, όμως, και η κυκλοφορία του καινούριου του single “Στεναχώρια Μου” (Μουσική-Στίχοι: Φοίβος), να του δώσουν ακόμα περισσότερες ελπίδες για την πρωτιά. 


BEST FEMALE  ADULT
Καίτη Γαρμπή
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Νατάσα Θεοδωρίδου
Ρένα Μόρφη
Έλενα Παπαρίζου

Τα λόγια εδώ είναι περιττά. Ακόμα κι αν έχουν υπάρξει περίοδοι που τα singles της Έλενας, δεν έχουν σημειώσει την αναμενόμενη επιτυχία, το fan-club της έχει αποδειχθεί δυνατότερο από τα άλλα των υπολοίπων καλλιτεχνών. (Εδώ θα μπορούσε να γίνει σκληρή μάχη εάν είχε προστεθεί η Ελένη Φουρέιρα).

BEST FEMALE MODERN
Demy
Josephine
Tamta
Ήβη Αδάμου
Ελένη Φουρέιρα

Αν και η Josephine, τα πήγε εξαιρετικά καλά το 2018-2019, με τα κομμάτια “Μάγια” και “Τι”, θεωρώ πως πρέπει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να φτάσει την δυναμική των θαυμαστών της Ελένης Φουρέιρα.


BEST GROUP
Alctrash
KINGS
MEΛISSES
Onirama
Stavento

Μπορεί οι MELISSES να είναι οι πιο πιθανοί νικητές, για την συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο ο Νίκος Μουτσινάς μπορεί να κάνει το θαύμα του (If u know that I mean).



BEST HIP HOP VIDEO
Above the Hood – Deja Vu
Light – Μόσχα
Mad clip – Όπλο
Snik – Gango
Toquel – 777

Με το συγκεκριμένο είδος μουσικής, να σας πω την αλήθεια μου, δεν είμαι και πολύ fan. Ωστόσο αν δούμε με μια γρήγορη ματιά στα trends του Youtube, θα παρατηρήσουμε ότι όλοι τους έχουν κατακτήσει υψηλές θέσεις στις Τάσεις της πλατφόρμας. Ανάμεσα, λοιπόν, στο “Déjà vu” των Above the Hood και στο “Μόσχα” του Light, που έχουν αποσπάσει πάνω από 10.000.000 views, θα ποντάρω στον Light (αν και τις τελευταίες χρονιές ο Snik είναι αυτός που παραλαμβάνει το βραβείο).


BEST NEW COMER
D3LTA
FY
deevibes
Saske
Ελενα Τσαγκρινού

Για μένα το βραβείο, δικαιωματικά, πρέπει να κερδίσει η Έλενα Τσαγκρινού, καθώς είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις καλλιτεχνών, που όταν αποχωρούν από κάποιο group, συνεχίζουν με την ίδια επιτυχημένη πορεία, όντας ως solo. Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, ο Fy κατάφερε να μας κολλήσει φέτος το ρεφραίν του “Δεν με Θέλουν” (το οποίο όχι μόνο έχει τραγουδήσει (;) η Ηλιάνα Παπαγεωργίου στα MadWalk, αλλά έχει παίξει ουκ ολίγες φορές, ως μουσικό χαλί, στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά “Για την Παρέα”)



COCA COLA -TEEN ICON
JIMKO
Natasha Kay
Pournaras
The Players


Συγχωρέστε με που δεν ξέρω κανέναν από τους παραπάνω υποψηφίους. Ωστόσο, με μια γρήγορη ματιά, στους subscribers του καθενός, ο Pournaras, είναι 1ος με μεγάλη διαφορά, αποσπώντας 200.000 μέλη. Η απάντηση, λοιπόν, είναι  ξεκάθαρη.

(Y.Γ Για ποιο λόγο δεν βλέπουμε τον Τρύφωνα Σαμαρά υποψήφιο -γεγονός που ήθελα διακαώς- στα φετινά Mad Vma; Η απάντηση είναι απλή. Το It's Amazing, κυκλοφόρησε ως videoclip, μία εβδομάδα πριν, γεγονός που δεν γινόταν να συμπεριληφθεί σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, καθώς η ψηφοφορία είχε ξεκινήσει 3-4 εβδομάδες πρωτύτερα...Αναμένουμε για του χρόνου) 


Σχόλια