Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο πολυτάλαντος Αντώνης Βλάχος μας αφήνει άφωνους - Δυναμικό comeback για τον Γιώργο Περρή - “Ανεξήγητο” φαινόμενο οι MONIMAS


Καλησπέρα σας φίλοι μου. Αυτή την εβδομάδα, στο “Κάτι Νέο Και Να Καίει” θα συναντήσουμε πολλές μουσικές προσωπικότητες, οι οποίες πρόσφατα κυκλοφόρησαν ενδιαφέροντα projects, τα οποία μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Αντώνης Βλάχος, Γιώργος Περρής και οι Monimas είναι οι καλλιτέχνες που έχουν μπει αυτή την φορά στο “στόχαστρο” του John Eyes!



Πάμε να τους γνωρίσουμε!   



 ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ


Ένας performer και loop artist που αξίζει να δώσεις την προσοχή σου!


Η εμφάνισή του στο Final 4 ήταν αυτή που με έκανε να μάθω περισσότερα στοιχεία για εκείνον. Αν και κατ’ εμέ, αδικήθηκε η πορεία του στο εν λόγω talent show, ψάχνοντας πληροφορίες και πλούσιο υλικό για την καριέρα του, διαπίστωσα ότι η μουσική ήταν, είναι και θα είναι ο απόλυτος παντοτινός του έρωτας!

Από την ηλικία των 7 χρόνων, λοιπόν, η μουσική εισχώρησε στην καθημερινότητά του. Μεγαλωμένος σε οικογένεια που η καλλιτεχνική φλέβα ήταν έντονη (ο πατέρας του έπαιζε φυσαρμόνικά και η μητέρα του κιθάρα), ο ίδιος ξεκίνησε να χτίζει τις βάσεις του, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά το ταλέντο του. Όντας αυτοδίδακτος, κατάφερε, χάρη στην τριβή που απέκτησε πάνω στον τομέα αυτό, να αναδειχθεί ως ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του. Το 2009 ταξιδεύει στο Λονδίνο, όπου με την κιθάρα του, μαγεύει τους περαστικούς στις πλατείες, μετρό, pubs και κυρίως στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ο ίδιος εντάσσεται ένα χρόνο αργότερα, στους 3 Fold Pain, συγκρότημα που ήδη σημειώνει 10 χρόνια καριέρας, με κομμάτια που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο (όπως Dont Trust Them, Fell My Hate κ.τ.λ).
Τον Σεπτέμβριο του 2012, μπαίνει στον κόσμο του Youtube, ανεβάζοντας τα δικά του covers δημοφιλών κομματιών, αποκτώντας σιγά-σιγά τους πρώτους του θαυμαστές. Ήδη ξεχωρίζουν τα εξής: Guns NRoses- Civil War, System of a Dawn- Spiders, Michael Jackson-Billie Jean, ξεπερνώντας τις 40.000 προβολές.
Ο Αντώνης δοκιμάστηκε αργότερα και στο σανίδι, καθώς το 2015, έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο στη rock opera "Οι Καμπάνες Του Edelweiss" που ανέβασε ο Νίκος Καρβέλας σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση. Εν συνέχεια η συμμετοχή του σε μιούζικαλ και παραστάσεις έγινε ακόμα πιο έντονη, αφού έκανε αισθητή την παρουσία του στα εξής: “ HAIR”, “Jesus Christ Super Star”, και "Moby Dick".

Ως loop artist, επιπροσθέτως, κατάφερε αργότερα να κεντρίσει τα βλέμματα του κοινού, κάνοντας κάτι ιδιαίτερο για τα ελληνικά δεδομένα. Στο projectOne Man Show», καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, κάνοντας συνθέσεις με τη χρήση πολλών διαφορετικών μέσων και μουσικών οργάνων (κιθάρα, μπάσο, ukulele, πλήκτρα, βιολί, φυσαρμόνικα, percussion και cajon), αναπαράγοντας με τη φωνή του κρουστά με το στόμα (beat-boxing).
Το 2016 εντάσσεται στην οικογένεια της Celestial Keys, καταθέτοντας το 1ο του προσωπικό single. Το “Ι’m Leaving You” μιλάει με έναν διαφορετικό τρόπο για την αγάπη, αποτέλεσμα που ενθουσίασε τους χρήστες των social media. Ακούγοντάς το, ανακαλύπτεις ότι η pop-rock κουλτούρα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την προσωπικότητά του(δεν θα είναι μάλιστα κακό να αναφέρουμε ότι η φωνή του μας γύρισε πίσω στις παλιές καλές εποχές του Justin Timberlake). Το κομμάτι, παράλληλα, παρουσιάστηκε και στην εκπομπή του Ant1- Ράδιο Αρβύλα, κάτι που το έκανε ακόμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό.
Τον Αντώνη, απολαύσαμε, επιπροσθέτως, πριν από ένα μήνα, και στο Final 4 του Ant-1, ξεχωρίζοντας για την ερμηνεία του στο Low του Lenny Kravitz και -κυρίως- για το Frozen της Madonna.
Αυτό το διάστημα, εμφανίζεται, στο ESTATE CLUB ATHENS μαζί με τους Σάκη Ρουβά, Έλενα  Παπαρίζου, Στέλλιο Ρόκκο , ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στο studio για τα επόμενα καλλιτεχνικά του σχέδια, καθώς και για την προετοιμασία συναυλιών με την μπάντα του ”Antonis Vlachos Full Band”.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ


Επιστρέφει στην μουσική δισκογραφία με το νέο του albumTraveller

Αν και τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχα ακούσει κάποιο τραγούδι του, ομολογώ πως με το “Όλα Ένα”, ταξίδεψα όχι μόνο από την φωνή του αλλά και από την μουσική του (ίδια περίπτωση με τον Θοδωρή Βουτσικάκη, τον οποίο ανακάλυψα από το “Όμορφη Ζωή”).
Στις 24 Αυγούστου 1983, λοιπόν, γεννιέται στην Αθήνα, ένα πλάσμα που θα μας μαγέψει με τις μελωδίες του και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του.

Ο λόγος για τον Γιώργο Περρή.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από τα 4 του χρόνια, δίνοντας το παρόν σε αρκετές σχολικές μουσικές εκδηλώσεις. Στα 18 του, ο κος Πλέσσας, διακρίνοντας το ιδιαίτερο ταλέντο του, τον πήρε μαζί του στην περιοδεία, που πραγματοποίησε στην Ελλάδα και Κύπρο, εκπλήσσοντας όσους είχαν την τιμή να τον απολαύσουν από κοντά. Το“αστέρι” του Γιώργου, εντόπισαν αργότερα ο Γιάννης Σπανός, η Ελένη Βιτάλη και η Ελένη Δήμου και έτσι σιγά-σιγά ο ίδιος έχτισε τα πρώτα του βήματα στην καριέρα που επρόκειτο να κάνει τα επόμενα χρόνια.

Το 2005, κυκλοφορεί το 1ο του album με τίτλο “Καινούρια μου μέρα”, δουλειά στην οποία ο Στέφανος Κορκολής και η Ρεβέκκα Ρούση, ανέλαβαν την σύνθεση και τους στίχους αντίστοιχα. Το 2008, κυκλοφορεί τον δεύτερο του δίσκο με τίτλο «Παίρνω Ανάσα», χρονιά που συνεργάστηκε παράλληλα με τον Μάριο Φραγκούλη, συναντώντας on stage σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς μουσικού πενταγράμμου (Lara Fabian, Lucio Dalla, Justin Hayward, κ.τ.λ).
Εν συνεχεία, ξεκινά τις πρώτες του προσωπικές εμφανίσεις στις ΗΠΑ, συμμετέχοντας  αργότερα στην περιοδεία που πραγματοποίησε η Lara Fabian, κάτι που τον εξέλιξε ως μουσικό και ως προσωπικότητα. Το επόμενο διάστημα συνέχισε τις συναυλίες του σε πολλές χώρες του εξωτερικού (Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Τορόντο) κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου και αποσπώντας ιδιαιτέρως διθυραμβικά σχόλια. Σημαντικό βήμα,επιπροσθέτως, στην πορεία του στάθηκε όχι μόνο η κυκλοφορία του 1ου του προσωπικού Γαλλικού δίσκου με τίτλο Un Souhait (Μία Ευχή), -αποτέλεσμα για το οποίο συνέβαλαν οι Stephan Moccio, Frederick Baron, Marc Dupre, Matt Herksowitz- αλλά και η συνεργασία του τα επόμενα έτη με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την Hayley Westenra.
Ο συνθέτης, αυτόν τον καιρό, έχει ήδη μοιράσει στον κόσμο, ένα πρώτο δείγμα από την καινούρια του δισκογραφική δουλειά “Traveller”, με τίτλο “Όλα Ένα” -το οποίο προαναφέραμε-, του οποίου οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στην Λίνα Νικολακοπούλου και στη Ευανθία Ρεμπούτσικα. Παράλληλα, όμως, περιμένουμε με φοβερή ανυπομονησία το καινούριο του clip για το κομμάτι “Lay Down Your Love”, single το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες.



                                     MONIMAS


230.000 προβολές για το νέο hit-single τους “Ανεξήγητο”.

Το συγκρότημα φαίνεται να αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, καθώς φαίνεται να ξεχωρίζουν από άλλα συγκροτήματα, διαμορφώνοντας την δική τους ταυτότητα και ηχόχρωμα.


Το “Ανεξήγητο” επιμελήθηκε ο Λευτέρης Κιντάτος- πρώην παίκτης του Voice- όσον αφορά την μουσική και τους στίχους, αποδεικνύοντας πως αν θέλει κάποιος να αναδειχθεί μέσα από την τέχνη της μουσικής, δεν θα βασιστεί μόνο στην παρουσία ενός talent show.

O Γρηγόρης Πάνος (φωνή), ο Γιώργος Φυδάνης (ντραμς) και ο Βασίλης Παπανικολάου (κιθάρα)είναι τα τρία μέλη που αποτελούν το συγκρότημα.

Οι “Monimas” -αν και είχαν ξεκινήσει με διαφορετική σύνθεση των μελών-, δημιουργήθηκαν, χάρη στην φιλία του Γρηγόρη και του Γιώργου, η οποία κρατά από τα παιδικά τους χρόνια. Το όνομα της μπάντας προήλθε από το σκεπτικό πως ο καθένας από μόνος του, μπορεί να πετύχει τους στόχους του, τα όνειρά του και να σταθεί στα πόδια του κάνοντας αυτό πραγματικά που θέλει.

Το συγκρότημα ξεκίνησε τις πρώτες του εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού, γεγονός που τους άνοιξε τις πόρτες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας(Αθήνα, Κιλκίς κ.α).

Αν και νέοι στον χώρο, έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τον Στέλιο Ρόκκο, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Bo και τον Βασίλη Καρρά.
Το 2016, μάλιστα, ο Γρηγόρης είπε να δοκιμάσει την τύχη του στο The Voice Of Greece, κάτι που φαίνεται ότι έγινε για καλό. Η εμφάνιση του δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη, αφού ερμηνεύοντας το “Δύσκολος Καιρός Για Πρίγκιπες” των Onirama, η Έλενα Παπαρίζου, ο Πάνος Μουζουράκης και ο Σάκης Ρουβάς, ήταν αυτοί που τον πέρασαν στην επόμενη φάση.
Οι Monimas, επηρεασμένοι από μουσικές επιρροές των Coldpaly, Maroon 5 και Miachael Jacnson, μας έχουν χαρίσει ιδιαίτερες δουλειές, οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες στο Youtube.To 2016 κυκλοφορούν το single “Παραμιλάω”, του οποίου οι στίχοι και η μουσική είναι από τους ίδιους. Οι προβολές πλησιάζουν κοντά στις 10.000. Το 2018 οπτικοποιούν το κομμάτι “Λουκ” το οποίο έχει γίνει -για μέχρι στιγμής- το πιο επιτυχημένο τους hit single, καθώς έχει ξεπεράσει τις 600.000 προβολές.
Πρόσφατα, η μπάντα κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι με τίτλο “Ανεξήγητο”, το οποίο φαίνεται να έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό. Το αποτέλεσμα του Video-clip είναι αρκετά προσεγμένο, κάτι που έχει σχολιαστεί από τους χρήστες του Youtube. Η θετική διάθεση των παιδιών καθώς οι στίχοι του τραγουδιού δίνουν μία αισιοδοξία και ελπίδα σε αυτόν που θα το ακούσει. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος των Monimas. Να βλέπουμε την καθημερινότητά μας με θετικό μάτι, κάνοντας πάντα αυτό που μας γεμίζει. Γιατί όπως και να το κάνουμε η ζωή μας είναι ωραία. 


Και κάπως έτσι κλείνουμε το σημερινό μας "Κάτι Νέο Και Να Καίει". Να προσέχετε τον εαυτό σας και να κάνετε στην καθημερινότητά σας πράγαματα που να σας γεμίζουν. 















Σχόλια