Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καφέ της Χαράς: Εκτοξεύτηκε στην πρεμιέρα του αγγίζοντας το “αστρονομικό” 54%

   Αν και η ροή του John Eyes ξεκινάει στις 10 του μήνα, δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την χθεσινή πρεμιέρα του Καφέ της Χαράς.
14 χρόνια μετά, οι ήρωες επέστρεψαν στις οθόνες μας, χθες στις 20.45, και η νοσταλγία και η συγκίνηση στα μάτια μας, δεν άργησαν να έρθουν.
Το “Καφέ της Χαράς” ξεκίνησε, με πρώτο πλάνο, την επιστροφή της Βάλιας, στο Κολοκοτρονίτσι (η οποία, αν δεν είσαι ενεργός στα social media, είμαι σίγουρος ότι θα έμεινες με το στόμα ανοιχτό, με την εντυπωσιακή αλλαγή της). Η εμφάνιση της φαίνεται να ταράζει για λίγο τα λιμνάζοντα νερά του χωριού, αφού ήταν ένα γεγονός απρόσμενο για όλους τους κατοίκους.

Ο Μανωλάκης- ο Μάνος με συγχωρείτε- ο οποίος είχε την τύχη να την αντιληφθεί πρώτος, στα συντρίμμια του Καφέ της Χαράς, φαίνεται ότι δεν έπαψε ποτέ να την σκέφτεται, καθώς ο έρωτας για την μεγάλη πια Χάσκα, φαίνεται να ξυπνάει και να σιγοκαίει από τις μνήμες του παρελθόντος.
Οι χαρακτήρες, ομολογουμένως, που έχουν μείνει αναλλοίωτοι στο χρόνο (λες και έχουν μπει στην φορμόλη, όπως αναφέρθηκε στα social media) είναι η Μαρία Καννελοπούλου (Τασία), ο Δημήτρης Μαχαίρας(Διονυσάκης), ο Γιάννης Παπαθανάσης (Σταύρακας), ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Φατσέας), και ο Νίκος Τσάκωνας (Παναής). 

Στο cast είδαμε να προστίθενται ο Αντώνης Καλομοιράκης (Αστυνόμος Μπρίλης) Μαίρη Ραζή, (Κατίνα Σεργιανοπούλου) και ο Κώστας Πιπεριάς – Σινανιώτης (ο μικρός Μιχαήλ) .

Η “τάξη και ηθική” παραμένει, όπως είναι φυσικό ακόλουθο,  αναλλοίωτη στο χωριό, ωστόσο τα εξωτερικά γυρίσματα και τα φρέσκα πρόσωπα της ιστορίας, έδωσαν μία νέα πνοή στο story, κάτι που εντόπισε και μία μεγάλη μερίδα τηλεθεατών. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του επεισοδίου το εξής σχόλιο στα social media:

“Είναι συνεπές στο παρελθόν, πλην σύγχρονο και ανανεωμένο, καλογυρισμένο, πολλά εξωτερικά γυρίσματα και νοσταλγικό χωρίς να γίνεται ρετρό” .
Όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης, το τελευταίο επεισόδιο του 3ου κύκλου, μεταδόθηκε στις 19 Ιουνίου 2006 , σημειώνοντας 50.2%.

Η χθεσινή πρεμιέρα σημείωσε 40.2% επί του συνόλου και 44% στο νεανικό κοινό (δεν είναι τα καθαρά ποσοστά τηλεθέασης), φθάνοντας το 54% στις ηλικίες 18-54 σε μονόλεπτο.

Δείτε αναλυτικά τα τέταρτα :
Νεανικό κοινό : 37.6% - 43.3% - 51.1% - 45.6% - 37,7% 
Γενικό Σύνολο : 34,3% - 36,8% - 46,4% - 41,7% - 34,8% 

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις και την πορεία των επεισοδίων μέσα στις επόμενες Παρασκευές, στις 21.45, στον Ant-1—αν και κάτι μου λέει πως η τηλεθέαση θα παραμείνει σε ικανοποιητικά υψηλά επίπεδα της τάξεως του 25-30%-, κάτι που θα κριθεί απόλυτη επιτυχία για sequel ενός προγράμματος (γιατί συνήθως τέτοια επιτεύγματα δεν σημειώνουν την ανάλογη απήχηση, με πρόσφατο παράδειγμα το Λόγω Τιμής). Ίδωμεν…

Σχόλια