Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βίκυ Χατζηβασιλείου: “Το Σύμπαν δεν είναι τιμωρητικό, ούτε εκδικητικό. Είναι μόνο ανταποδοτικό”.



Αληθινή, τολμηρή, ευφυής και πολύ δημιουργική. Είναι κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία κατάφερε επί 17 συνεχόμενα συναπτά έτη να κυριαρχεί στην prime-time, και να αποκτήσει ένα -σταθερά και ολοένα αυξανόμενα- μερίδιο του τηλεοπτικού κοινού, με την εκπομπή “Έχεις Γράμμα” και -κυρίως- το  “Πάμε Πακέτο”, που την ακολουθούσε σε όποια μέρα και ώρα μετάδοσης προβαλλόταν. Την ίδια φέτος, την απολαμβάνουμε στο Youtube, καθώς το Vickys Vita είναι το νέο της εγχείρημα. 

Πως η ίδια κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της και να εστιάσει στο κομμάτι της δημιουργίας, μετά το “κόψιμο” του “Πάμε Πακέτο”; Η παρουσιάστρια δίνει της δικές της απαντήσεις, στην παρακάτω συνέντευξη:


1. Αν και οι σπουδές σου αφορούσαν τον τομέα της Νομικής, από το 1987,  μεταπήδησες στον χώρο των media. Πως προέκυψε αυτή η αλλαγή στη ζωή σου;

Από μικρή είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Δεν είχα κανέναν φόβο και κανέναν ενδοιασμό. Τα μηνύματα που μου προσέφερε το Σύμπαν, καθώς και οι συγκυρίες που υπήρχαν στην ζωή μου, ήταν το κάλεσμα για να ενταχθώ σε αυτό τον χώρο. Εγώ μάλιστα συμμετείχα στη δημιουργία του Δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης στην Θεσσαλονίκη, μέσα από την οποία ξεκίνησα να εργάζομαι, κάνοντας τα πρώτα μου βήματα στον τηλεοπτικό σταθμό TV 100 (1987- 1991).

2. Τι πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει στην τηλεόραση, σύμφωνα με την μακρόχρονη εμπειρία σου;

Σεβασμό προς το τηλεοπτικό κοινό και να είναι ο εαυτός του.
Αυτά τα δύο είναι απαραίτητα. Δεν μπορείς να δείξεις στον κόσμο κάτι που δεν είσαι. 

3. Από τον Ιούνιο του 2019, είσαι εκτός των τηλεοπτικών δρωμένων. Ποια ήταν τα οφέλη και οι προβληματισμοί που σε “ανάγκασαν” να αποκτήσεις έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης;

Όταν αλλάζουν κάποια δεδομένα, αυτομάτως σου ανοίγονται νέες ευκαιρίες. Είναι ευλογία αυτό. Αυτά που κάποιος μπορεί να τα δει ως δυσκολίες, μετά από κάποια χρόνια θα αντιληφθεί ότι ήταν ευκαιρίες...νέοι δρόμοι για μετεξέλιξη.  Αν λοιπόν δεν είχε ολοκληρωθεί το “Πάμε Πακέτο”, δεν θα είχα κυκλοφορήσει το βιβλίο μου (Καν’ το να συμβεί Τώρα), ούτε να ανοίξω το κανάλι Vickys Vita στο Youtube. Μετέτρεψα κοινώς, αυτή την κατάσταση, σε απόλυτη δημιουργία.
4. Στην υλοποίηση του βιβλίου συνέβαλε και ο Χάρης Παπαδόπουλος. Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις θαυμάσει σε αυτόν τον άνθρωπο;

Τον Χάρη τον γνώρισα μέσα από τα σεμινάρια αυτογνωσίας που κάνει τα τελευταία χρόνια. Έχει πολύ καλή ψυχή και είναι αληθινός χαρακτήρας. Τσαλακώνεται αρκετά συχνά και αφήνει πίσω τους εγωισμούς του. Τον αγαπώ πραγματικά.

5. Τι είναι αυτό που ελκύει και διώχνει το τηλεοπτικό κοινό, σύμφωνα με την μεγάλη εμπειρία που έχεις αποκτήσει στην τηλεόραση;
Η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και η ποιότητα είναι αυτά που κερδίζουν τους τηλεθεατές. Την φαυλότητα, όμως, ο κόσμος την αντιλαμβάνεται, από την πρώτη στιγμή.
6. Ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσει ο κάθε αναγνώστης, διαβάζοντας το "Καν'το να Συμβεί Τώρα" ;
Να εστιάζει στα καλά πράγματα και να είναι ευγνώμων για ό,τι έχει. Γιατί οι περισσότεροι δυστυχώς εστιάζουν σε αυτά που δεν έχουν. Αν λοιπόν, είμαστε στην συχνότητα των θετικών συναισθημάτων, θα καλέσουμε κι άλλα τέτοια αντίστοιχα από το Σύμπαν. 
Άλλωστε να θυμάσαι πως “το Σύμπαν δεν είναι τιμωρητικό, ούτε εκδικητικό. Είναι μόνο ανταποδοτικό”.

Ευχαριστώ πάρα πολύ την Βίκυ Χατζηβασιλείου για αυτή την ιδιαίτερη συνέντευξη. Της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, πολλές επιτυχίες στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα και να συνεχίζει, με την ίδια πίστη, θέληση και αφοσίωση να δημιουργεί και να προσφέρει στον κόσμο τέτοιες ενδιαφέρουσες και ουσιώδεις δουλειές.



Σχόλια