Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Monimas: Τα μέλη του συγκροτήματος μάς αποκαλύπτονται στο John Eyes



Δημιουργήθηκαν το 2014, και από τότε συμπληρώνουν αισίως 6 χρόνια συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας στο μουσικό στερέωμα. Οι “Monimas” (Γρηγόρης Πάνος - Φωνή, Βασίλης Παπανικολάου - Κιθάρα, Γιώργος Φυδάνης - Ντράμς),  έχουν ήδη ξεχωρίσει στο κοινό, καθώς έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 views με τα 2 videoclips τους “Λουκ” και “Ανεξήγητο”.  Κάθε Τρίτη, μάλιστα, τους απολαμβάνουμε σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα στο Boulevard 23, στη Λεωφόρο Νίκης, στην Θεσσαλονίκη, ερμηνεύοντας, μαζί με τα δικά τους τραγούδια, πολλές από τις επιτυχίες που έχουμε αγαπήσει.


Πάμε να τους γνωρίσουμε


1. Το όνομα σας (ΜΟΝΙΜΑS) προήλθε από το σκεπτικό πως ο καθένας μόνος του, μπορεί να πετύχει τα δικά του όνειρα και τους δικούς του στόχους. Ζώντας σε μία κοινωνία που οι περισσότεροι “ζουν την ζωή άλλων”, εσείς πως καταφέρατε να δημιουργήσετε (και να κρατήσετε) το συγκρότημα ενεργό;

Το συγκρότημα το δημιουργήσαμε σε μικρή ηλικία. Στα μαθητικά μας χρόνια. Ερασιτεχνικά και χωρίς εμπειρία τότε αλλά με πολύ αγάπη για την μουσική και πολλά όνειρα. 

Η φιλία μας και οι κοινοί στόχοι, είναι αυτό που μας κρατάει ενωμένους  και συνεχίζουμε. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές αλλά ποτέ δεν απογοητευτήκαμε και δεν σκεφτήκαμε να τα παρατήσουμε. Πέρα από το δέσιμο που έχουμε μεταξύ μας, έχουμε και πολύ υπομονή και επιμονή. Επίσης πλέον έχουμε ανθρώπους δίπλα μας που πιστεύουν σε μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν είμαστε πλέον Monimas (χαχα) .

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν φαίνονται , και είμαστε πλέον μια μεγαλύτερη ομάδα με κοινό στόχο. Η σωστή ομάδα για μας είναι πολύ βασικό για να μπορέσεις να πορευτείς στο χώρο αυτό.
2.Έχετε ήδη 6 χρόνια συνεχόμενης και πετυχημένης πορείας.

Καταρχήν, δεν μπορούμε να κρίνουμε εμείς το κατά πόσο η πορεία μας είναι πετυχημένη . Αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου.  Εμείς νιώθουμε όμορφα για την εξέλιξη μας με το πέρασμα των χρόνων και ευλογημένοι για τις συνεργασίες που έχουμε κάνει με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Στέλιος Ρόκκος . Τους ευχαριστούμε που μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε συναυλίες τους.

Α.  Ποιο είναι το μυστικό για να διατηρηθεί μία μπάντa πολλά χρόνια;

Δεν υπάρχει μυστικό, ούτε κάποια «συνταγή».  Όταν υπάρχουν κοινοί στόχοι , κατανόηση και σεβασμός για τη διαφορετικότητα του κάθε χαρακτήρα, αλλά πάνω από όλα το αίσθημα ότι είμαστε μια παρέα που παλεύουμε για τα όνειρα μας, αυτό πιστεύουμε είναι ένα γερό θεμέλιο για να συνεχίζουμε μαζί σαν μπάντα.
Β. Ποιος είναι ο συνήθης λόγος, κατά τη γνώμη σας, που διαλύονται τα περισσότερα συγκροτήματα;

 Όταν είσαι μέλος μιας μπάντας, όλα τα μέλη έχουν λόγο και άποψη για όλα τα θέματα που αφορούν την δουλειά. Δεν είναι το ίδιο όπως σε ένα καλλιτέχνη που πορεύεται σαν μονάδα και έχει μόνο ο ίδιος λόγο  και ο μαέστρος του. Οπότε οι διαφορετικές γνώμες  ίσως να επιφέρουν συγκρούσεις έντονες που να χαλάσουν το κλίμα της μπάντας. Ίσως η αλλαγή στόχων και προτεραιοτήτων του κάθε μέλους να οδηγήσει επίσης στη διάλυση ενός συγκροτήματος.  Δεν είναι εύκολη υπόθεση το να μην φτάσει στη διάλυση ένα συγκρότημα, γι' αυτό και πολλές φορές υπάρχουν αλλαγές στα μέλη μιας μπάντας ώστε να υπάρχει ισορροπία και αρμονικό κλίμα.

Γ. Σε ουκ ολίγα projects, οι front-man κάνουν παράλληλα και την δική τους solo καριέρα. Πόσο ωφέλιμο είναι αυτό, θεωρείτε, για το κάθε μέλος;

Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έχει κακό αντίκτυπο στη μπάντα και στις μεταξύ τους σχέσεις , θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

3. Έχετε λάβει θετικό feedback και από τα 2 φύλα όλα αυτά τα χρόνια. Περιγράψτε μου κάποια ακραία περίπτωση θαυμασμού (είτε live είτε μέσω των social media) που να σας έφερε σε άβολη θέση.

Δεν έχει συμβεί κάποιο ακραίο περιστατικό που να μας έχει φέρει σε άβολη θέση μέχρι στιγμής. Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν μας λένε θετικά λόγια και αυτό μας βοηθάει να συνεχίζουμε.

4. Έχετε συνεργαστεί με τον Βασίλη Καρρά, καθώς ο ίδιος σας έχει γράψει τους στίχους του κομματιού σας “Look” και έχετε εμφανιστεί  στην συναυλία “40 Χρόνια Βασίλης Καρράς”. Ποιο είναι το μάθημα ζωής που έχετε λάβει από αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη;

Είναι μεγάλη μας τιμή που συνεργαστήκαμε με τον κύριο Βασίλη Καρρά. Τον θαυμάζουμε απεριόριστα και τον σεβόμαστε σαν καλλιτέχνη αλλά και σαν άνθρωπο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, θυσίες και πολύ αγάπη για αυτό που κάνεις , αν θέλεις να κάνεις αξιόλογα βήματα σ αυτό το χώρο και ταυτόχρονα, να παραμένεις απλός και να μην χάνεις την ανθρώπινη ευαισθησία σου.
5. Οι τελευταίες σας επιτυχίες “Λουκ” και “Ανεξήγητο” έχουν πλησιάσει σχεδόν το 1.000.000 Views. Ποια είναι τα σχέδια σας για το 2020;

Είχαμε την τιμή  να γράψει το τελευταίο μας τραγούδι «Ανεξήγητο» ο δημιουργός μεγάλων επιτυχιών , ο  Λευτέρης Κιντάτος  και να κυκλοφορήσει από την δισκογραφική εταιρεία  Panik Records. Το να κυκλοφορήσει τραγούδι μας από την Panik Records ήταν για μας όνειρο και στόχος. Η χαρά μας είναι απερίγραπτη λοιπόν. Νιώθουμε ακόμα παραπάνω το αίσθημα ευθύνης  για το επόμενο τραγούδι.    

Είμαστε λοιπόν σε μια δημιουργική φάση.  Ετοιμάζουμε καινούριο τραγούδι και δουλεύουμε πολύ πάνω σ αυτό. Επίσης κάνουμε πολλές πρόβες και προσθέτουμε καινούριες ιδέες στο πρόγραμμα μας για τις live εμφανίσεις μας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τους Monimas για αυτήν την συνέντευξη. Εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα και περιμένω με ανυπομονησία το νέο τους οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά θα κεντρίσει  το ενδιαφέρον του κοινού.



Σχόλια