Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν φεύγεις από την μάζα της υποκρισίας….



Η περίπτωση του Συράκου Ιωάννη απασχόλησε πάρα πολύ τα μέσα πριν από μερικές μέρες, καθ’ ότι το video του έγινε viral στα social media.

Ο τότε Πατήρ Ιάσων ιερομόναχος, ανήκε στην κατηγορία ιερέων, -η οποία επικρατεί ακόμα μέχρι και σήμερα- που κήρυττε τον λόγο του Θεού, κρύβοντας την δική του προσωπική αλήθεια. Σήμερα, ο Συράκος Ιωάννης Κεσέλ, πέταξε τα ράσα, έφυγε από την μάζα υποκρισίας και αποφάσισε να πάει με τους λίγους…Με αυτούς που δεν θα διστάσουν να εκφράσουν την γνώμη τους ενάντια σε “κάθε οργανωμένη θρησκεία που κατεργάζεται την καταπίεση του ανθρώπου, ορίζοντας τι είναι σωστό και τι λάθος”, όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε μία τέτοια θρησκεία, που δυστυχώς, πολλοί από εμάς, σαν πιόνια, ακολουθούμε απαρέγκλιτα ό,τι “προστάζουν” οι νόμοι, χωρίς να ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι θέλουμε πραγματικά, εκείνος προβάλλει τα δικά του πιστεύω.

Σε μία εποχή, κοινώς, που οι περισσότεροι πορεύονται με τα στερεότυπα και τις παρωπίδες της κοινωνίας, ο Ιωάννης, καταφέρνει να βγει από αυτό το “σύστημα” εκφράζοντας τις δικές του αλήθειες…Αλήθειες που σπάνια θα ακούσεις από ανθρώπους της εκκλησίας.

Γιατί πολύ απλά ο φόβος και ο τρόμος έχουν στοιχειώσει την ψυχή τους σε ένα “κατασκεύασμα ανδροκρατούμενων κοινωνιών”, όπως δήλωσε ευθαρσώς στο 1ο του video.

Άραγε πόσοι θα καταφέρουν, μετά από αυτό το βήμα, να αφυπνιστούν και να ζήσουν την δικιά τους ζωή, -χωρίς να τους νοιάζει η κριτική των άλλων- και πόσοι από αυτούς θα παραμείνουν έρμαια των κάθε οργανωμένων συστημάτων, βιώνοντας την ζωή άλλων;


Σχόλια